Hej!

Mitt namn är Therése Lindgren och jag är en svensk youtuber, poddare och författare.

Sedan 2013 driver jag en av Sveriges största kanaler på Youtube med ca 10 miljoner videovisningar i månaden. Kanalen har vuxit stadigt sedan starten och ämnen som särskilt engagerar är djurrätt, veganism, skönhet och psykisk ohälsa. Sedan januari 2017 är jag också ena halvan av en av Sveriges största Podcasts "Therése och Zäta".

2016 debuterade jag som författare med boken ”Ibland mår jag inte så bra”, som på drygt en månad sålde i över 100 000 exemplar. I boken berättar om mina egna erfarenheter av samt fördomar kring psykisk ohälsa. Jag har på olika sätt deltagit i den offentliga debatten om psykisk ohälsa under senare år - i poddar, tidningar, radio och tv (se mer under Press).

Genom mina kanaler och i samarbeten med organisationer och företag arbetar jag för att kasta ljus på en av mina hjärtefrågor, djurrätt. Jag har bland annat tagit fram en veganska hand- och läpprodukter med CSS Healthcare, den allra första veganska Glossyboxen samt Veganboxen för The Healthy Box. Tillsammans med mina engagerade följare har jag också gjort en betydelsefull insamling till Djurens Rätt vilken resulterade i 590 105 kr, som kommer att göra stor skillnad.

Jag har en bakgrund som mediesäljare, content manager och är utbildad inom informatik och projektledning. Bosatt i Stockholm.